loader 0
social icons

Νέα / Mε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Α.Σ. Φυτειών στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας / Nέα & Aνακοινώσεις που αφορούν στις δραστηριότητες μας και την σειρά Προϊόντων:
Άχελώος Κάνναβη

social icons


φυτείες αιτωλοακαρνανίας

Mε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του Α.Σ. Φυτειών στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

2019-09-20: Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φυτειών συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά με δικό του περίπτερο, στη Διεθνή Έκθεση Κάνναβης (Salonica Cannabis Expo 2019), στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι εκθέτες, ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 και θα διήρκεσε έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή του Α.Σ. Φυτειών με το προϊόν του «Έλαιο από σπόρους βιομηχανικής κάνναβης – ΑΧΕΛΩΟΣ ΚΑΝΝΑΒΗ» κέρδίσε τις εντυπώσεις μεταξύ των εκθετών
στην Salonica Cannabis Expo 2019 και στον θαυμαστό κόσμο της κάνναβης.

Ήδη στην Ελλάδα, δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του πολύτιμου φυτού στα ράφια τους, χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν, εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά.

Οι καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχοντας ως σύμμαχό τους τον λαμπερό ήλιο και το ήπιο κλίμα που τους εξασφαλίζει μία από τις καλύτερες ποιότητες του φυτού σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μένουν πια στο χωράφι αλλά ξεκινούν τις πρώτες μεταποιητικές προσπάθειες.

Την ίδια στιγμή, 25 εταιρείες έχουν πάρει άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν εκτάσεις 1.107.941 τ.μ., επενδύσεις 359.100.468 ευρώ και 2.247 νέες θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς στα κυβερνητικά συρτάρια υπάρχουν άλλες 42 εκκρεμείς αιτήσεις.

Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δις. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.


Επιστροφή στα Νέα


social icons



  • Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    2019-12-25: To Δ.Σ και τα Μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας "Αχελώος Κάνναβη" σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Χαρούμενες Γιορτές

    Δείτε Περισσότερα

  • Mε  νέα προϊόντα ο «Αχελώος Κάνναβη»

    Mε νέα προϊόντα ο «Αχελώος Κάνναβη»

    2019-09-07: Τη νέα σοδειά βιομηχανικής θερίζουν αυτή την περίοδο τα μέλη και οι συνεργάτες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας «Αχελώος Κάνναβη», προκειμένου να παραχθούν στη συνέχεια βρώσιμο λάδι ψυχρής έκθλιψης, αλεύρι και ζωοτροφή. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από τους παραγωγούς, όσο και από την αγορά.

    Δείτε Περισσότερα

  • Νέες συνεργασίες και αύξηση εκτάσεων για την «Αχελώος Κάνναβη»

    Νέες συνεργασίες και αύξηση εκτάσεων για την «Αχελώος Κάνναβη»

    2019-03-28: Την περίοδο αυτή, ο Συνεταιρισμός βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας για τη νέα φύτευση, ενώ έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι βρήκαν διέξοδο και προοπτική μετά την εγκατάλειψη της καλλιέργειας καπνού

    Δείτε Περισσότερα

  • Ανακοίνωση

    Ανακοίνωση

    2019-02-07: Ο Α.Σ. ΦΥΤΕΙΩΝ καλεί τα μέλη του την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Φυτειών με θέμα την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης τη νέα χρονιά.

    Δείτε Περισσότερα

  • Από τα καπνά… στη βιομηχανική κάνναβη!

    Από τα καπνά… στη βιομηχανική κάνναβη!

    2019-01-22: Την αξιοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης βρήκαν ως διέξοδο και οι παραγωγοί των Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας, μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αχελώος Κάνναβη». «Ήταν ένας συνεταιρισμός που κατεξοχήν ασχολούνταν με τον καπνό, από το 1959 έως το 2006 που σταμάτησε η παραγωγή του και ο συνεταιρισμός αδρανοποιήθηκε», δήλωσε ο πρόεδρός του, Σπύρος Ελευθερίου...

    Δείτε Περισσότερα
















fyties.gr